jueves, 2 de junio de 2016

Qui som

Pedro Almodóvar  va escollir Huerta La cansina com a localització per algunes de les escenes de la seva última pel·lícula
"Julieta".  A la imatge després del rodatge amb part de l'equip.






  Sóc Eduardo, el teu amfitrió.  El meu avi, conegut a Mairena com Don Carlos, comprà aquesta finca a principis del segle passat i dedicà els seus dies al cultiu de la taronja amarga, fruita característica d'aquesta terra andalusa;  així doncs, aquesta casa fou, en aquells anys, un moviment constant de treballadors els quals desenvolupaven aquelles activitats agràries.  Els meus estudis vàren dur-me fins aquí un maig dels anys noranta amb l'objectiu de trobar la tranquil·litat que demanaven els meus llibres però allò que vaig aconseguir no fou solament aprovar sinó començar un gran projecte de turisme rural versat en la sostenibilitat i la recuperació d'allò que el meu avantpassat havia sembrat.  La família vàrem decidir obrir les nostres portes a tot aquell qui desitgés impregnar-se de l'essència d'aquells temps.  

Huerta la Cansina és una finca de 4 hectàrees i mitja situada en la campinya sevillana.  En plena natura però pròxima al nucli urbà de Mairena del Alcor i de la seva capital, Sevilla.
Més enllà de la imatge clàssica de finca vacacional l'ambient que es respira és d'una gran activitat multifuncional versada en en el manteniment i la millora de les quatre cases que inclou la propietat, a més a més de la producció de verdura i fruita ecològica, la cria de variats animals de granja i altres activitats de caire cultural vinculades a l'art o el gaudi de la mainada.  Avui en dia es troba oberta, més que mai, al intercanvi intercultural entre viatgers de tots les nacionalitats.

Aquestes activitats venen desenvolupant-se desde finals de l'any 1998 tot seguint un model de sostenibilitat i autosuficiència.  Des d'aquell moment la finca ha anat millorant i ampliant els seus espais gràcies a un grup de persones els quals, de forma col·laborativa, han contrubuït al desenvolupament del projecte Huerta la Cansina.

La finca és ideal per a celebracions a l'aire lliure, trabades de grans i petites famílies, viatges en parella, reunions d'amics o escapades solitàries.  L'espai invita al relax i al gaudi.

Les seves quatre cases, de diferents capacitats i estils, són independents les unes de les altres però pròximes.  Es troben situades al voltant dels jardins i la doble bassa convertida avui en dia en piscina.  Cada casa compta amb el seu jardí o terrassa rodejada pels jardins i zones comuns com la piscina, zones infantils, zona d'horts, zona d'animals (gàbia d'ocells, galliner...), bosc d'eucaliptus (on viuen la burra, un porquet vietnamita i les cabres), la plantació d'aloe vera, el taronger centenari...

A més a més, Huerta la Cansina compta amb una acollidora sala multisos i un ambigú amb una bonica terrassa on relaxar-se.

Una petita vil·la digna de ser coneguda al formós vall del Guadalquivir.

















0 comentarios:

Publicar un comentario

/* /******************************** ********************************/